fbpx

This Prison In Greenland Looks More Like A Resort Nestled In The Hills

Greenland’s first high-security prison looks nothing like a prison to most people in the world.

Built on the values of openness, light, views, security and flexibility, the Anstalten correctional facility in Greenland focuses on progressive rehabilitation.

The facility is composed of blocks which follow the contours of the natural landscape. It is designed like a small village over three levels with residential blocks, workspaces, education and sports facilities, a library, a health center, and a chapel.

The rooms don’t have bars. Instead, they have large windows that offer clear panoramic views of the sea and the surrounding mountains, to help inmates connect with nature.

In addition to all of this, the guards at the prison do not carry any weapons in order to foster better relationships with the prisoners. Treating prisoners like humans is crucial to the concept of rehabilitation.

Hopefully, this will pave the way for how all prisons will be designed in the future.

Scroll on to see the images below:

The Gymnasium
Each room is equipped with large windows
The complex is designed to create a connection with nature for inmates
The facade is built to complement the surroundings
Aerial view of the facility
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin